Καλέστε μας στο 24670 82322 για δωρεάν Μελέτη & Προσφορά

Net Metering είναι ένα νέο πρόγραμμα εγκατάστασης σταθερών φωτοβολταϊκών Συστημάτων για την κάλυψη ιδίων αναγκών από καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού το οποίο ξεκίνησε να ισχύει από το Μάιο του 2015.

Η ιδέα είναι ότι κάθε επιχείρηση ή σπίτι που ηλεκτροδοτείται, μπορεί να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και να αφαιρεί από την ετήσια κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος την ενέργεια που παρήγαγε το φωτοβολταίκό. Έτσι, στο τέλος του έτους ο καταναλωτής θα χρεώνεται από τη ΔΕΗ μόνο για το τμήμα της κατανάλωσης που υπερβαίνει την παραγωγή του.

Έτσι με την αυτοπαραγωγή ρεύματος με φωτοβολταϊκά μπορείτε να κατεβάσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ σχεδόν στο πάγιο.

Ποιούς αφορά το Νet-Metering

 • Oικιακούς καταναλωτές
 • Επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης τάσης
 • Αγρότες

Επιλογές Τοποθέτησης

 • Στη στέγη του κτιρίου
 • Σε βοηθητικό κτίσμα
 • Στο έδαφος (χωράφι, αγροτεμάχιο κλπ)

Συχνές Ερωτήσεις

 Το net metering με φωτοβολταίκά, σου δίνει την δυνατότητα να παράγεις το δικό σου ρεύμα, το οποίο καταναλώνεις στο σπίτι ή την επιχείρησή σου την ώρα που παράγεται και εάν υπάρχει περίσσευμα, το δίνεις στη ΔΕΗ για να το πάρεις πίσω το βράδυ.
 Ο ΔΕΔΔΗΕ  συμψηφίζει το ρεύμα, που παράγουν τα φωτοβολταϊκά, με το ρεύμα που καταναλώνει ο ιδιοκτήτης του φωτοβολταϊκού σε ετήσια βάση, μεταφέροντας τυχόν περίσσευμα ενέργειας στον λογαριασμό του επόμενου έτους. Κάθε τρία χρόνια γίνεται εκκαθάριση καταναλισκόμενης και παραγόμενης ενέργειας. Επιλέγοντας ένα σύστημα που παράγει σε ένα έτος, όση ενέργεια (κιλοβατώρες-kWh) καταναλώνουμε ετήσια τότε μειώνουμε δραματικά το λογαριασμό ρεύματος.

 1. Δραματική μείωση λογαριασμού ρεύματος που πληρώνεται στην ΔΕΗ. Δεν θα ασχοληθείτε ξανά με μελλοντικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, γιατί ο συμψηφισμός είναι ενεργειακός και όχι λογιστικός.
 2. Μηδενισμός των ετήσιων εξόδων σας για την θέρμανση – ψύξη – ζεστά νερά χρήσης (ΖΝΧ), με την παράλληλη χρήση οικονομικών συστημάτων θέρμανσης-ψύξης-παραγωγής ΖΝΧ, όπως είναι οι αντλίες θερμότητας.
 3. Βιώσιμο και δοκιμασμένο μοντέλο ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το net metering εφαρμόζεται με επιτυχία και χωρίς αναθεωρήσεις, εδώ και πολλά χρόνια στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης αλλά και την Αμερική.

Δωρεάν μελέτη και προσφορά

Καλέστε μας έτσι ώστε να κλείσουμε ραντεβού ή αφήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα.

  elGreek