Καλέστε μας στο 24670 82322 για δωρεάν Μελέτη & Προσφορά

Alpha Plus
Φυσικό Αέριο / Υγραέριο
Αναλαμβάνουμε την Εγκατάσταση Αερίου στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Εφαρμόζουμε σύγχρονες καινοτόμες λύσεις και εκμηδενίζουμε το ενεργειακό σας κόστος. Ανακαλύψτε μια πληθώρα λύσεων βάση των απαιτήσεων σας.

Η πιο δημοφιλής εφαρμογή του φυσικού αερίου, είναι η θέρμανση χώρων, και ειδικότερα η θέρμανση κατοικιών. Με το φυσικό αέριο, είναι δυνατή τόσο η τροφοδοσία της κεντρικής θέρμανσης μιας οικοδομής, όσο ατομικής εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Όσον αφορά στις κατοικίες, η εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο μπορεί να γίνει είτε κεντρική, είτε αυτόνομη.

Κεντρική θέρμανση

Για την αλλαγή καυσίμου σε μια εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης και την μετατροπή της σε εγκατάσταση φυσικού αερίου, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να αντικατασταθεί ο υφιστάμενος καυστήρας με καυστήρα φυσικού αερίου, καθώς να κατασκευαστούν οι σωληνώσεις μεταφοράς φυσικού αερίου από τον μετρητή της ΕΔΑ μέχρι το λεβητοστάσιο.

Τα παραπάνω ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι ο λέβητας μας διαθέτει πιστοποίηση CE, ότι η καπνοδόχος μας είναι είτε χτιστή με μόνωση και σε καλή κατάσταση, είτε κατασκευασμένη από ομόκεντρη καπνοδόχο πιστοποιημένη για φυσικό αέριο.

Σε οικοδομές στις οποίες η συμβίωση των ιδιοκτητών είναι αρμονική και δεν παρουσιάζονται προστριβές και διενέξεις στην κατανομή δαπανών θέρμανσης, η επιλογή της κεντρικής θέρμανσης με φυσικό αέριο είναι μια πολύ δελεαστική, κυρίως λόγω του πολύ χαμηλότερου κόστους εγκατάστασης σε σχέση με τις επιμέρους ατομικές εγκαταστάσεις θέρμανσης.

Ατομική εγκατάσταση φυσικού αερίου
Ατομική ονομάζουμε την αυτόνομη εγκατάσταση θέρμανσης που εξυπηρετεί μία μόνο ιδιοκτησία. Υπό την έννοια αυτή, τόσο οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που χρησιμοποιούνται για την θέρμανση μονοκατοικιών, όσο και οι εγκαταστάσεις με επίτοιχο λέβητα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, κατατάσσονται στην κατηγορία των ατομικών εγκαταστάσεων.

Η αυτόνομη εγκατάσταση είναι ακριβότερη από την κεντρική, είτε πρόκειται για νέα εγκατάσταση, είτε για αλλαγή καυσίμου, παρουσιάζει όμως μια σειρά από πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδιαίτερα δελεαστική:

Μεγάλη άνεση:Τόσο η θέρμανση, όσο και το ζεστό νερό χρήσης είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμό.

Η αυτόνομη εγκατάσταση είναι πιο οικονομική, ειδικά αν χρησιμοποιείται λέβητας με τεχνολογία συμπύκνωσης καυσαερίων ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης από έναν κεντρικό λέβητα, ειδικά αν στους υπολογισμούς συμπεριλάβουμε ολόκληρη την εγκατάσταση (συλλέκτες, σωλήνες κ.λ.π.) που στις μεγάλες οικοδομές δημιουργεί πρόσθετη απώλεια.

Η θέρμανση ζεστού νερού χρήσης είναι πάρα πολύ οικονομική. Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της αυτόνομης εγκατάστασης με φυσικό αέριο. Οι ατομικοί λέβητες φυσικού αερίου που χρησιμοποιούνται στις αυτόνομες εγκαταστάσεις διαθέτουν εναλλάκτη on demand παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να ζεσταίνει μια μεγάλη μάζα νερού (όπως γίνεται στα μπόιλερ και τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες) από το οποίο δεν ξέρει πότε και πόσο θα χρησιμοποιήσει, αλλά καταναλώνει καύσιμο μόνο την στιγμή που χρησιμοποιεί ζεστό νερό χρήσης.

Δεν απαιτείται κατανομή δαπανών θέρμανσηςμε ότι αυτό συνεπάγεται (δεν υπάρχουν διενέξεις μεταξύ των ιδιοκτητών και δεν χρειάζεται ο διαχειριστής να μαζεύει χρήματα κάθε μήνα).

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε !
Η AlphaPlus είναι ο δικός σας τεχνικός συνεργάτης.

Σας σεβόμαστε, σας ακούμε και φυσικά ανταποκρινόμαστε σε όλες σας τις ανάγκες και προσπαθούμε να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζεστε άμεσα, με αξιοπιστία, υπευθυνότητα και φυσικά φροντίζοντας για το συμφέρον σας.
Καλέστε μας έτσι ώστε να κλείσουμε ραντεβού ή αφήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς άμεσα

Φόρμα Επικοινωνίας

    elGreek